Senap- och äpplebakad torsk
4 bitar torskfilé
1 liter vatten
4 msk salt
4 msk socker
2 tsk dijonsenap
2 tsk slotts senap original
2 tsk grovkornig cidersenap
½-1 svenskt äpple, jag använde ingrid marie
½ msk riven pepparrot
1 msk smör
stompad potatis/potatismos
gröna ärter
Börja med att rimma fisken. Blanda ihop 1 liter vatten, socker och salt och rör om till det löst upp sig. Lägg ner fiskbitarna och låt rimma i ca 1 timma.
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop senapsorterna, pepparrot och smör. Riv äpplet grovt och vänd ner i senapsröran. Krydda fisken med lite salt och peppar, lägg i en smord form. Bred på senapsröran på torsken. Sätt in i ugnen, baka till fisken har 48 grader i temperatur. Ca 15 minuter kanske?! Servera med valfritt potatistillbehör och ärter.
1 liter vatten
4 msk salt
4 msk socker
2 tsk dijonsenap
2 tsk slotts senap original
2 tsk grovkornig cidersenap
½-1 svenskt äpple, jag använde ingrid marie
½ msk riven pepparrot
1 msk smör
stompad potatis/potatismos
gröna ärter
Börja med att rimma fisken. Blanda ihop 1 liter vatten, socker och salt och rör om till det löst upp sig. Lägg ner fiskbitarna och låt rimma i ca 1 timma.
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop senapsorterna, pepparrot och smör. Riv äpplet grovt och vänd ner i senapsröran. Krydda fisken med lite salt och peppar, lägg i en smord form. Bred på senapsröran på torsken. Sätt in i ugnen, baka till fisken har 48 grader i temperatur. Ca 15 minuter kanske?! Servera med valfritt potatistillbehör och ärter.
Kommentarer
Trackback