Senap- och äpplebakad torsk

4 bitar torskfilé
1 liter vatten
4 msk salt
4 msk socker
2 tsk dijonsenap
2 tsk slotts senap original
2 tsk grovkornig cidersenap
½-1 svenskt äpple, jag använde ingrid marie
½ msk riven pepparrot
1 msk smör
stompad potatis/potatismos
gröna ärter


Börja med att rimma fisken. Blanda ihop 1 liter vatten,  socker och salt och rör om till det löst upp sig. Lägg ner fiskbitarna och låt rimma i ca 1 timma.

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop senapsorterna, pepparrot och smör. Riv äpplet grovt och vänd ner i senapsröran.  Krydda fisken med lite salt och peppar, lägg i en smord form. Bred på senapsröran på torsken. Sätt in i ugnen, baka till fisken har 48 grader i temperatur. Ca 15 minuter kanske?! Servera med valfritt potatistillbehör och ärter.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0