Broccoli- och baconpaj
Pajdeg:
3 dl glutenfri mjölmix, gärna med fiber
50g smör
1 dl kesella
ev 1-2 msk vatten
1 tsk salt
Fyllning:
140g bacontärningar
ca 300g broccoli
½-1 purjolök
3 ägg
2½ dl mjölk alt gräddmjölk
100g riven ost, gärna ädelost
smör
salt, peppar
Sätt ugnen på 200°. Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga lätt och förgrädda i 10-15 minuter.
Stek baconet gyllene, låt rinna av på hushållspapper. Strimla purjolöken, fräs lätt i smör. Koka broccolin i lättsaltat vatten. Vispa samman ägg med mjölk/gäddmjölk, smaka av med salt och peppar och vänd ner osten. Fördela bacon, broccoli och purjolök i det förgräddade pajskalet. Slå över äggstanningen. Ställ in i ugnen och grädda i 20-25 minuter, äggstanningen skall ha stelnat. Servera med en härlig sallad.