Rödvinssky med kantareller
valfri potatisrätt
600g nötkött, jag valde ytterfilé
kantareller
2-3 scharlottenlökar
3 dl rödvin
3 msk fond
1 msk soja
ev vatten
salt, peppar
ev en skvätt grädde
Sätt ugnen på 125 grader. Krydda köttet med salt och eppar, bryn i smör och låt gå klart i ugnen. Jag tar ut köttet vid 58 graders innertemperatur, virar in det i folie och låter det vila 10-15 minuter innan jag skär upp det. Stek kantareller och finhackad lök i samma stekpanna som köttet stektes i. Slå på rödvin, fond och soja och låt småkoka i 15-20 minuter. SLå vit behov på lite vatten. Smaka av med salt och peppar, tillsätt en skvätt grädde om en krämigare sås önskas. Anrätta på tallrikar och servera.
600g nötkött, jag valde ytterfilé
kantareller
2-3 scharlottenlökar
3 dl rödvin
3 msk fond
1 msk soja
ev vatten
salt, peppar
ev en skvätt grädde
Sätt ugnen på 125 grader. Krydda köttet med salt och eppar, bryn i smör och låt gå klart i ugnen. Jag tar ut köttet vid 58 graders innertemperatur, virar in det i folie och låter det vila 10-15 minuter innan jag skär upp det. Stek kantareller och finhackad lök i samma stekpanna som köttet stektes i. Slå på rödvin, fond och soja och låt småkoka i 15-20 minuter. SLå vit behov på lite vatten. Smaka av med salt och peppar, tillsätt en skvätt grädde om en krämigare sås önskas. Anrätta på tallrikar och servera.
Kommentarer
Trackback