Hasselnötspanerad fläskytterfilé med glöggsirap
600g fläskytterfilé
1 ägg
1 dl hasselnötter
1 dl glögg
½ dl balsamvinäger
smör
salt, peppar
valfritt potatistillbehör eller varför inte en god risotto?
Sätt ugnen på 100 grader. Salta och peppra köttet, vira in hårt i plastfolie. Ställ in i ugnen, stek till temperaturen är 67 grader. Tag ut och låt vila en liten stund. Vispa upp ägget och hacka hasselnötterna. Doppa köttet i ägg och rulla sedan i nötterna. Stek gyllene i smör.
Koka ihop glögg och balsamvinäger till en reducerad sirap.
Anrätta på tallrikar. Servera med stompad potatis alt risotto.
1 ägg
1 dl hasselnötter
1 dl glögg
½ dl balsamvinäger
smör
salt, peppar
valfritt potatistillbehör eller varför inte en god risotto?
Sätt ugnen på 100 grader. Salta och peppra köttet, vira in hårt i plastfolie. Ställ in i ugnen, stek till temperaturen är 67 grader. Tag ut och låt vila en liten stund. Vispa upp ägget och hacka hasselnötterna. Doppa köttet i ägg och rulla sedan i nötterna. Stek gyllene i smör.
Koka ihop glögg och balsamvinäger till en reducerad sirap.
Anrätta på tallrikar. Servera med stompad potatis alt risotto.
Kommentarer
Trackback