Självstöpt fläskkorv med julsmak
1 kg fläskkött, jag använde picnicbog
200g potatis
3 dl mjölk
1 msk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk kryddpeppar, grovt krossad
1 tsk torkad ingefära
drygt 2 meter fjäster (observera att blötläggning och genomsköljning skall göras!)
Börja med att koka potatisen och låt den kallna. Ge mjölken ett uppkok och låt även den kallna. Dela köttet i mindre bitar. Mal köttet och potatisen genom en köttkvarn, välj gärna en grov malskiva. Blanda ner mjölken och kryddorna och arbeta ihop korvsmeten. Provstek gärna en liten bit för att kontrollera kryddningen. Montera korvhornet på matberedaren och stöp korven. Knyt till önskad längd. Frys in eller tillaga omgående. Picka korven och sjud eller stek på medelvärme i ca 15 minuter. Korven behöver komma up i 70 grader. Avnjud med en god senap och kanske lite stompade rotfrukter.
200g potatis
3 dl mjölk
1 msk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk kryddpeppar, grovt krossad
1 tsk torkad ingefära
drygt 2 meter fjäster (observera att blötläggning och genomsköljning skall göras!)
Börja med att koka potatisen och låt den kallna. Ge mjölken ett uppkok och låt även den kallna. Dela köttet i mindre bitar. Mal köttet och potatisen genom en köttkvarn, välj gärna en grov malskiva. Blanda ner mjölken och kryddorna och arbeta ihop korvsmeten. Provstek gärna en liten bit för att kontrollera kryddningen. Montera korvhornet på matberedaren och stöp korven. Knyt till önskad längd. Frys in eller tillaga omgående. Picka korven och sjud eller stek på medelvärme i ca 15 minuter. Korven behöver komma up i 70 grader. Avnjud med en god senap och kanske lite stompade rotfrukter.
Kommentarer
Trackback