Måndagslyx
Kött och potatis, fast lite annorlunda. Denna måndag lyxar jag till det med ytterfilé av nöt och kantareller. Alla dagar förtjänar att firas. Dessutom älskar jag måndagar. Kylen är nypåfylld och magen mätt och nöjd. Här kommer receptet som gör mig nöjd.
Stompad kantarellpotatis med nötytterfilé
500-600g nötytterfilé
800g potatis
kantareller
1 gul lök
ca 1 dl matlagningsgrädde
smör
salt, peppar
balsamicosirap
Brja med köttet. Krydda med salt och peppar, stek runt om i smör för tt få lite färg. Låt sedan gå klart i ugn på 150 grader. Använd termometer, för rosa kött ta ut vid 58 grader. Låt vila ca 10 minuter invirat i folié. Skala och koka potatis. Stek under tiden svamp tillsammans med skivad lök i lite smör, krydda med salt och peppar. Tag av från värmen och slå på matlagningsgrädden. Slå av den färdigkokta potatisen, stompa lätt med en ballongvisp/visp, krydda med salt och peppar. Vänd i lite smör och kantarellröran, rör runt till ett mos med mycket "bitar" i. Skiva köttet. Anrätta på tallrikar, servera med balsamicosirap.
Wow! Lyxkäk en måndag!
Fint med morötterna också :)
Det var gott, men stompet får en taskig kulör
Butcherman