Dillsmakande potatispuré med handtrillade köttbullar
Köttbullar med mos i all ära, men ibland behöver även den mest klassiska och välsmakande rätten lite mer finess. Med lite dill, senap och en aningens mer omtanke så blir det verkligen en rätt värd att avnjutas. Gott var det, det kan jag intyga.
400g nötfärs
½ dl pofiber
1 dl mjölk
1 liten gul lök
1 msk fond, kontrollera att den är glutenfri
senap efter smak
Smör till stekning
salt, peppar
1kg potatis
2-3 dl mjölk alt gräddmjölk
1 msk smör
dill efter smak
salt, peppar
morötter
senapsfrö
Skala och koka potatisen mjuk. Lägg pofiber och mjölk i en skål och låt svälla en stund. Skala och finhacka löken, blanda ner i pofibersmeten tillsammans med nötfärs, fond och senap. Krydda med salt och peppar. Handtrilla köttbullar och stek i smör.
Värm mjölken alt gräddmjölken tillsamman med dill, mixa vätskan slät. Slå av potatisen, vispa samman med smör och dillmjölken, smaka av med salt, peppar.
Tärna morötter, koka hastigt i en liten mängd välsaltat vatten. Rosta senapsfrö i torr panna. Anrätta fint på fat.