Grillade morötter med citronkotlett
Ljuva sommarvärme. Bäst att passa på att njuta, för lika snabbt som värmen anlände kan den återigen försvinna. Vad passar bättre än grillat dagar som dessa? Jag bjuder på min middag i recept och bild. Grillade knippmorötter med en citronmarinerad kotlett och rökig vitlökskräm. Gott!
4 skivor fläskkotlett utan ben
2 citroner
2 msk citronsalt
2 msk flytande honung
2 msk glutenfri soja
1-2 knippen morötter
2 dl matlagningsyoghurt
1-2 vitlöksklyftor
smör
röksalt
nymalen svartpeppar
Balsamvinägersirap
Pressa ner vitlöken i yoghurten, krydda med röksalt och peppar. Låt stå i kyl fram till servering. Blanda citronsaft, honung och soja. Lägg köttet i marinaden, krydda med svartpeppar och låt stå i rumstemeratur ca 30 minuter innan grillning. Blanchera morötterna i välsatlat vatten, låt skalet vara kvar. Slå av, pensla med smör och krydda med röksalt och peppar. Grilla köttet och citronhalvor, låt även morötterna grilla med en stund det sista. Lägg upp på tallrikar, servera med balsamvinägersirap, vitlökskräm samt ett gott glutenfritt bröd.
4 skivor fläskkotlett utan ben
2 citroner
2 msk citronsalt
2 msk flytande honung
2 msk glutenfri soja
1-2 knippen morötter
2 dl matlagningsyoghurt
1-2 vitlöksklyftor
smör
röksalt
nymalen svartpeppar
Balsamvinägersirap
Pressa ner vitlöken i yoghurten, krydda med röksalt och peppar. Låt stå i kyl fram till servering. Blanda citronsaft, honung och soja. Lägg köttet i marinaden, krydda med svartpeppar och låt stå i rumstemeratur ca 30 minuter innan grillning. Blanchera morötterna i välsatlat vatten, låt skalet vara kvar. Slå av, pensla med smör och krydda med röksalt och peppar. Grilla köttet och citronhalvor, låt även morötterna grilla med en stund det sista. Lägg upp på tallrikar, servera med balsamvinägersirap, vitlökskräm samt ett gott glutenfritt bröd.
Kommentarer
Trackback