Älgfärsbullar med stompad potatis

500g älgfärs
1 gul lök
2 msk smulade trattkantareller
1+1 tsk dijonsenap
1+1 msk fond
2 dl matlagningsgrädde + ytterligare en skvätt
1 dl rödvin
1 dl vatten
1 msk soja
salt, peppar
smör
potatis


Skala och finhacka löken, blanda tillsammans med färs, 1 msk fond, trattkantareller, 1 tsk senap samt önskad mängd salt och peppar. Rör ner en skvätt grädde och arbeta smetan snabbt men smidig. Drilla köttbullar, stek dessa i smör i en stekpanna. Lägg över i en kastrull allt efter att de blir färdiga. Slå i fond, rödvin och vatten i stekpannan. Smula gärna ner lite mer trattkantareller och slå sedan på grädde. Smaka av med senap, salt och peppar, slå såsen över köttbullarna och låt dessa sjuda i 5-10 minuter på svag värme. Servera med potatis eller potatismos om så önskas.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0