Fläskkotlett med ärtpuré och syrad rödlök
4 fläskkotletter
2 rödlökar
2-3 msk rödvinsvinäger
4 dl gröna ärtor
2 msk grädde eller creme fraiche
salt, peppar
smör till stekning
Skala och skiva löken, lägg i en skål och slå över rödvinsvinäger. Strö över lite salt och peppar och låt stå medan resten av måltiden tillbereds.
Ta fram fläskkotletterna och låt stå i rumstemperatur i ca 30 inuter innan stekning. Krydda med salt och peppar, stek i smör. Använd gärna en grillpanna. Låt vila i fem minuter innan servering.
Koka ärterna i lättsaltat vatten i någon minut, slå av kokvattnet och mixa med mixerstav tillsammans med creme fraiche eller grädde. Smaka av purén med salt och peppar.
Anrätta på tallrikar, servera med ris eller potatis.
2 rödlökar
2-3 msk rödvinsvinäger
4 dl gröna ärtor
2 msk grädde eller creme fraiche
salt, peppar
smör till stekning
Skala och skiva löken, lägg i en skål och slå över rödvinsvinäger. Strö över lite salt och peppar och låt stå medan resten av måltiden tillbereds.
Ta fram fläskkotletterna och låt stå i rumstemperatur i ca 30 inuter innan stekning. Krydda med salt och peppar, stek i smör. Använd gärna en grillpanna. Låt vila i fem minuter innan servering.
Koka ärterna i lättsaltat vatten i någon minut, slå av kokvattnet och mixa med mixerstav tillsammans med creme fraiche eller grädde. Smaka av purén med salt och peppar.
Anrätta på tallrikar, servera med ris eller potatis.
Kommentarer
Trackback