Gulasch
500g nötkött, bog, bringa eller högrev
2 morötter
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 burk konserverade cocktailtomater
4 dl vatten
3 msk tomatpuré
1-2 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
1-2 tsk kummin
salt, peppar
Putsa bort eventuella senor och skär köttet i stora bitar. Skala och hacka lök och morötter i grova bitar, finhacka vitlöken. Bryn köttet i smör, salta och peppra en aning. Tillsätt lök, morot och vitlök. Stöt kummin lätt i en mortel, blanda ner i grytan tillsammans med tomatpuré, paprikapulver och timjan. Slå på vatten och de konserverade tomaterna, sänk värmen och låt grytan puttra i ett par timmar. Lägg ner paprikabitar om så önskas de sista 5-10 minuterna. Servera med ris, potatis eller ett gott stycke bröd.
Kommentarer
Trackback