Senapsgriljerad fläskytterfilé med pepparrotsslaw
500g fläskytterfilé
1 msk senap
1 msk vinägersenap, grovkornig
1 tsk polenta
ev lite sirap/honung
1 bit vitkål
1-2 tsk äppelcidervinäger
1 dl matyoghurt/creme fraiche
1 msk majonäs
1 msk pepparrot
salt, peppar
Börja med att strimla vitkålen fint. Lägg vitkålen i en skål, strö över lite salt och häll på vinägern. Krama kålen med hjälp av händerna en liten stund. Vänd ner majonäs, matyoghurt samt pepparrot. Låt stå och mogna medan resten tillagas.
Sätt ugnen på 100 grader. Salta och peppra köttet, vira in hårt i plastfolie. Ställ in i ugnen, stek till temperaturen är 67 grader. Tag ut och låt vila en liten stund, höj graderna till 250. Blanda ihop senapsorterna med polentagryn samt ev lite sirap/honung. Bred på senapsröran på köttet, griljera högt upp i ugnen. Passa så det inte bräns. Skiva köttet, servera med slawen samt rostade rotsaker alt potatis.
1 msk senap
1 msk vinägersenap, grovkornig
1 tsk polenta
ev lite sirap/honung
1 bit vitkål
1-2 tsk äppelcidervinäger
1 dl matyoghurt/creme fraiche
1 msk majonäs
1 msk pepparrot
salt, peppar
Börja med att strimla vitkålen fint. Lägg vitkålen i en skål, strö över lite salt och häll på vinägern. Krama kålen med hjälp av händerna en liten stund. Vänd ner majonäs, matyoghurt samt pepparrot. Låt stå och mogna medan resten tillagas.
Sätt ugnen på 100 grader. Salta och peppra köttet, vira in hårt i plastfolie. Ställ in i ugnen, stek till temperaturen är 67 grader. Tag ut och låt vila en liten stund, höj graderna till 250. Blanda ihop senapsorterna med polentagryn samt ev lite sirap/honung. Bred på senapsröran på köttet, griljera högt upp i ugnen. Passa så det inte bräns. Skiva köttet, servera med slawen samt rostade rotsaker alt potatis.
Kommentarer
Trackback