Svamp- och duchessekaka med älgfilé

1 kg mandelpotatis
2 äggulor
½ dl grädde
1 dl torkade trattkantareller, blötlagda
4 portioner älgfilé
Syltade kantareller
Rucolasallad
Balsamicosirap
salt, peppar
Smör


Förbered potatisen, gärna dagen innan. Koka potatisen, tryck igenom en potatispress. Blanda ner äggulor och grädde, smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner trattkantarellerna som silats av. Packa potatissmeten i fyra små formar alternativt en större form. Underlättar om du har ett smort bakblåtspapper eller plastfolie i botten. Låt stå till sig i kylen. När potatien skall fördigställas inför servering, tag ut potatiskakan/kakorna ur sin form och skär i önskade bitar. Om du väljer att värma dem i ugnen, pensla med lite smör och låt stå inne i 15-20 minuter. Kakorna kan också stekas i smör i en stekpanna.

Sätt ugnen på 150 grader. Tag fram köttet i god tid innan stekning. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet i smör, låt sedan gå klart i ugnen. Använd termometer för att tillaga köttet till önskad stekgrad. Anrätta på tallrikar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0