Kalops 2.0

4 portionsbitar nötkött, wx bog eller högrev
1 liter vatten
2 msk kraftig oxfond
10-15 kryddpepparkorn
2 kryddnejlikor
2-3 lagerblad
svart- alt vitpeppar
8-10 scharlottenlökar altt små steklökar
morot
2 dl matyoghurt
spad från inlagda rödbetor
salt, peppar
1-2 morötter, gärna olika färger

Koka upp vatten tillsammans med fond, lagerblad, kryddpeppar och kryddnejlika. Skölj köttet under kallt vatten, lägg ner i kryddbuljongen och låt koka upp. Skumma av. Sänk värmen och låt köttet koka under lock i 1½-2 timmar. Skala lökarna och tillsätt i köttkoket, fortsätt koka utan lock så buljongen kokas ner och lökarna mjuknar. Sila därefter skyn, smaka av med salt och peppar och red vid önskemål med lite majsstärkelse.

Blanda matlagningsyoghurt med spad från inlagda rödbetor, smaka av med salt och peppar. Skala och hyvla/tärna morötterna, koka al dente i saltat vatten. Anrätta allt på tallrikarna, servera med potatis.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0