Rulader med vit rotfruktspuré och svampbuljong
500g lövbiff i skivor
1 dl färskost med vitlökssmak
1 rödlök
1 dl blötlagda trattkantareller, gärna mer till buljongen om så önskas
5 dl köttbuljong
2 dl rödvin
smör
salt, peppar
500g potatis
250g palsternacka
250g rotselleri
Ca 2 dl Mjölk alt gräddmjölk
Skala och hacka löken. Lägg ut köttskivorna och krydda med salt och peppar. Bre på vitlöksost, lägg på svamp och lök. Rulla ihop köttet och fäst med en tandpetare. Bryn ruladerna runt om. Lägg över dem i en gryta. Slå köttbuljong och vin i stekpannan, slå sedan över ruladerna. Ha gärna i lite mer svamp i buljongen. Låt ruladerna koka på svag värme utan lock i ca 40 minuter, buljongen skall reduceras ner. Koka under tiden den vita rotfruktspurén på följande sätt:
Skala och skär potatis och rotfrukter i bitar. Koka mjuka i vatten. Värm mjölken. Mixa rotfrukterna hastigt till puré, späd med mjölk till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar och vänd ner lite smör.
Anrätta på tallrikar.