Sjömansbiff
600g skivat nötkött, ex ytterlår eller lövbiff
2 gula lökar
800g potatis
8 dl köttbuljong
4 dl öl, jag använde saxon som är glutenfri
2 lagerblad
1 msk glutenfri soja
salt, peppar
smör
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen, låt skalet vara kvar om det ser fint ut. Skiva potatisen i skivor på ca ½ cm, strimla löken. Värm upp stekpannan med smör. Krydda köttet med salt och peppar, bryn på båda sidor. Varva potatis, lök och kött i en högkantad ugnfast form. Skölj ut stekpannan med öl, soja och buljong och slå över gratängen. Stick ner lagerbladen. Täck formen med folie och ställ in i ugnen. Grädda i 30 minuter, avlägsna folien och grädda i ytterligare 30 minuter. Servera gärna med knäckebröd och hackad persilja.
2 gula lökar
800g potatis
8 dl köttbuljong
4 dl öl, jag använde saxon som är glutenfri
2 lagerblad
1 msk glutenfri soja
salt, peppar
smör
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen, låt skalet vara kvar om det ser fint ut. Skiva potatisen i skivor på ca ½ cm, strimla löken. Värm upp stekpannan med smör. Krydda köttet med salt och peppar, bryn på båda sidor. Varva potatis, lök och kött i en högkantad ugnfast form. Skölj ut stekpannan med öl, soja och buljong och slå över gratängen. Stick ner lagerbladen. Täck formen med folie och ställ in i ugnen. Grädda i 30 minuter, avlägsna folien och grädda i ytterligare 30 minuter. Servera gärna med knäckebröd och hackad persilja.
Kommentarer
Trackback