Kyckling med soltorkad tomat
400g kycklingfilé
150g färsk spenat, alt större mängd fryst
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade soltorkade tomater
ett gäng färska champinjoner
2 ½ dl matlagningsgrädde
lite soja
smör
salt, peppar
Skär kycklingen i små bitar. Skala vitlöken, grovstrimla tomaterna och skiva champinjonerna. Om fryst spenat användes, låt denna tina och krama sedan ur vätska. Bryn kycklingen i smöret i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Pressa ner vitlök, rör ner tomater och champinjoner och slå på grädden. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt spenaten och koka ytterliggare någon minut. Smaka av med soja samt mer salt och peppar vid behov. Servera med ris, pasta eller quinoa.
150g färsk spenat, alt större mängd fryst
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade soltorkade tomater
ett gäng färska champinjoner
2 ½ dl matlagningsgrädde
lite soja
smör
salt, peppar
Skär kycklingen i små bitar. Skala vitlöken, grovstrimla tomaterna och skiva champinjonerna. Om fryst spenat användes, låt denna tina och krama sedan ur vätska. Bryn kycklingen i smöret i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Pressa ner vitlök, rör ner tomater och champinjoner och slå på grädden. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt spenaten och koka ytterliggare någon minut. Smaka av med soja samt mer salt och peppar vid behov. Servera med ris, pasta eller quinoa.
Kommentarer
Trackback