Rödvinssky med kantareller

valfri potatisrätt
600g nötkött, jag valde ytterfilé
kantareller
2-3 scharlottenlökar
3 dl rödvin
3 msk fond
1 msk soja
ev vatten
salt, peppar
ev en skvätt grädde

Sätt ugnen på 125 grader. Krydda köttet med salt och eppar, bryn i smör och låt gå klart i ugnen. Jag tar ut köttet vid 58 graders innertemperatur, virar in det i folie och låter det vila 10-15 minuter innan jag skär upp det. Stek kantareller och finhackad lök i samma stekpanna som köttet stektes i. Slå på rödvin, fond och soja och låt småkoka i 15-20 minuter. SLå vit behov på lite vatten. Smaka av med salt och peppar, tillsätt en skvätt grädde om en krämigare sås önskas. Anrätta på tallrikar och servera.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0