Rotmos med senapskräm och bräckt kassler

1 kålrot, ca 800g
2 morötter, ca 200g
5-6 medelstora potatisar
1 msk buljong alt 1 buljongtärning
1 msk smör
2 dl matyoghurt
1 tsk dijonsenap
1 tsk grovkornig vinägersenap
1 tsk vanlig senap, ex slotts
salt, peppar
600g kassler i skivor
 
Blanda matyoghurt med samtliga senapssorter, smaka av med salt och vitpeppar och låt stå i kylen och mogna.

Skala kålrötter och morötter och skär  i bitar. Lägg dem i en gryta. Häll i vatten tills det knappt täcker rotsakerna, tillsätt buljong och salt och låt koka upp. Skala under tiden potatisen och skär i bitar. Tillsätt dessa när rotfrukerna kokat en stund, ca 10-15 minuter (detta för att rotfrukterna kräver längre kokning för att bli mjuka). Koka tills dess att potatis och rotfrukter är klara. Slå av rotfruktskoket, spara dock en del av kokspadet. Stöt moset med en potatisstöt, späd med mer av vätskan vid behov. Smaka av med salt och peppar och tillsätt smöret. Bräck kasslern, dvs stek snabbt, på båda sidor i stekpannan med matfett. Anrätta allt på tallrikar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0