Senapsstompade rotfrukter med dillpanerad kycklingfilé
4 kycklingfiléer
1 liter vatten
3 msk salt
1 msk socker
1 dl hackad dill
smör
800g rotfrukter och potatis, jag använde morot, kålrot och potatis
3-4 msk creme fraiche alt matlagningsyoghurt
2-3 msk senap
salt, peppar
Blanda samman vatten med salt och socker. Lägg i kycklingen, saltlaken skall täcka filéerna. Lått stå i kylen, helst över natten.
Skala och skär rotfrukterna i bitar. Koka dessa mjuka i lättsaltat vatten, ev kan hårda rotfrukter behöva kokas lite innan exempelvis potatis tillsätts. Tag under tiden fram kycklingen och låt dessa rinna av. Krydda med lite peppar, panera sedan i den hackade dillen. Stek i smör på båda sidor tills de är genomstekta.
Slå av rotfrukterna. Stompa med en potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt senap och creme fraiche/matyoghurt. Smaka av med salt och peppar. Anrätta på tallrikar.
1 liter vatten
3 msk salt
1 msk socker
1 dl hackad dill
smör
800g rotfrukter och potatis, jag använde morot, kålrot och potatis
3-4 msk creme fraiche alt matlagningsyoghurt
2-3 msk senap
salt, peppar
Blanda samman vatten med salt och socker. Lägg i kycklingen, saltlaken skall täcka filéerna. Lått stå i kylen, helst över natten.
Skala och skär rotfrukterna i bitar. Koka dessa mjuka i lättsaltat vatten, ev kan hårda rotfrukter behöva kokas lite innan exempelvis potatis tillsätts. Tag under tiden fram kycklingen och låt dessa rinna av. Krydda med lite peppar, panera sedan i den hackade dillen. Stek i smör på båda sidor tills de är genomstekta.
Slå av rotfrukterna. Stompa med en potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt senap och creme fraiche/matyoghurt. Smaka av med salt och peppar. Anrätta på tallrikar.
Kommentarer
Trackback