Senapsstuvad blomkål med lammfärsbullar

600-800g blomkål
1-2 msk smör
2 msk glutenfri mjölmix
3-4 dl mjölk
salt, peppar
1 tsk dijonsenap
1 tsk slotts originalsenap
1 tsk grovkornig vinägersenap
400g lammfärs
1 vitlöksklyfta
Färsk timjan alt torkad
1 msk fond
Salt, peppar
Lite vatten

Börja med att blanda lammfärsen med vitlök, timjan och fond. Smaka av med salt och peppar, tillsätt eventuellt lite vatten så färsen får en bra konsistens. Ställ åt sidan.

Skär broccolin i mindre delar, förväll lätt i saltat vatten. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Rör ner mjölmixen. Späd med litet vätska i taget under omröring. Låt stuvningen koka upp och sedan småkoka 3-5 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt, peppar och tillsätt senap.

Stek små gyllenfärgade köttbullar eller biffar av färsen. När dessa börjar bli färdiga, lägg då ner den väl avrunna blomkålen i stuvningen. Rör om försiktigt och låt allt bli genomvarmt. Anrätta på tallrikar, servera med glutenfritt knäckebröd alt vanligt bröd.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0