Soppgryta på rådjursfärs

300g köttfärs, av valfri sort
En bit rotselleri, ca 100g
½-1 purjolök
2 morötter
6 dl vatten
4 dl mjölk
2 hönsbuljongtärningar
1 lagerblad
1 msk färsk timjan
1 tsk dijonsenap
1 dl bovete
Salt, peppar
Olja

Skär rotselleri i tärningar, skiva moroten och strimla purjolöken. Bryn färsen i lite olja i en gryta med lite salt och peppar, rör den grynig. Skölj boveten noggrant. Tillsätt grönsaker, vatten, mjölk, smulade buljongtärningar samt kryddor och bovete i färsen. Koka upp och låt sjuda under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och senap. Servera med ett gott bröd.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0