Hasselnötspanerad fläskytterfilé med glöggsirap

600g fläskytterfilé
1 ägg
1 dl hasselnötter
1 dl glögg
½ dl balsamvinäger
smör
salt, peppar
valfritt potatistillbehör eller varför inte en god risotto?



Sätt ugnen på 100 grader. Salta och peppra köttet, vira in hårt i plastfolie. Ställ in i ugnen, stek till temperaturen är 67 grader. Tag ut och låt vila en liten stund. Vispa upp ägget och hacka hasselnötterna. Doppa köttet i ägg och rulla sedan i nötterna. Stek gyllene i smör.

Koka ihop glögg och balsamvinäger till en reducerad sirap.

Anrätta på tallrikar. Servera med stompad potatis alt risotto.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0