Lemoncurd

Curdtillverkling är en tålamodsbeprövande sysselsättning. Det hela handlar om att vispa, vispa och vispa. När mjölksyran är ett faktum och tålamodet nått sin yttersta gräns börjar det hända grejer. Äggkrämen tjocknar och lyckan är total. Så när du står där och förbannar helvetet och skall slå ut den i vasken, stå ut ytterligare ett par minuter. Det är värt det!

2 citroner
2 ägg
2 dl socker
80g smör


Tvätta citronerna. Riv skalet från en av citronerna, pressa ut saften från bägge två. Blanda citronzest med citronsaft, socker och ägg. SKär upp smöret i mindre bitar och låt stå framme, nära till hands. Vispa äggsmeten med lätt hand över vattenbad tills äggkärmen tjocknar. Dröjer ca 10-15 minuter. Tag av från värmen, tillsätt smöret bitvis under omrörning. Slå upp på burk och förvara i kyl!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0