Det blev paj

Imorgon väntar skogsbesök med en förhoppningsvis god svamplycka. I och med denna förhoppning om att röna framgång bland buskar och snår behövdes det beredas plats i frysen. Så vad passar bättre än just kantareller för att ladda inför sökning av skokgens guld. Svampvittring redan till middag i form av god kantarellpaj. Perfekt sommarmat, då resterna förpackas och fryses in för kommande eventuella akuta jag-måste-ha-lunch-nu-hunger. 

Pajdeg:
3 dl glutenfri mjölmix, gärna med fiber
50g smör
1 dl kesella
ev 1-2 msk vatten
1 tsk salt

Fyllning:
kantareller
rucolasallad
rökt skinka
1 rödlök
2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
1-2 dl riven smakrik ost ev lite ädelost istället
salt, peppar
smör

Sätt ugnen på 200°. Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga lätt och förgrädda i 10-15 minuter.
Skala och hacka löken, fräs tillsamans med kantarellerna i smör tills vätskan i svampen kokat bort. Krydda med lite salt och peppar. Strimla skinkan och skölj salladen.  Vispa samman ägg med mjölk och grädde, smaka av med salt och peppar och vänd ner osten. Blanda samman svampfräset med skinka och rucola och fördela i det förgräddade pajskalet. Slå över äggstanningen. Ställ in i ugnen och grädda i 20-25 minuter, äggstanningen skall ha stelnat. Servera med en härlig sallad.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0