Kyckling med marinerad gurka

Struktur är a och o i mat. Att tillfra något som överraskar ger alltid samma lyckade resultat. Min gurksalsa beströddes med hackade jordnötter och nådde nya nivåer. Mycket smaklig middag. Dock vill jag passa på att lyfta varningens finger för sweet chilisåser som kan innehålla vetemjöl. Kontrollera detta, annars tycker jag ni skall ge denna kyckling en chans att charmera er.


4 kycklingfiléer
4 portioner basmatiris
1 msk fisksås
1 msk limesaft
1 msk sweet chilisås (kontrollera att den inte innehåller mjöl!)
½ gurka
sesamolja
hackade jordnötter
1 lime i klyftor
salt, peppar


Blanda fisksås med limesaft och sweet chilisås. Skiva gurkan tunt och blanda ner i dressingen, låt stå i kylen under beredning av övrig mat. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva kycklingfiléerna i tunna skivor. Pensla med sesamolja och krydda med salt och peppar, stek eller grilla hastigt. Anrätta på tallrikar, strö över hackade nötter och servera med limeklyftor som pressas över kycklingen. Soja är också gott till, eller mer sweet chilisås.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0