Vackert förpackat

Givetvis är det hur maten smakar som är det allra viktigaste, men det estetiska förhöjer nöjet och njutningen en extra nivå. Jag tycker det är värt att investera lite extra tid i tillberedning och uppläggning. Tänk lite färg, lite struktur och gärna någon slags granityr. Som dessa söta paket av kyckling. Rena fröjden för både öga och gom. Väl värda den lilla handpåläggningen som krävdes.


Parmakyckling

4 kycklingfiléer
1 citron
2 vitlöksklyftor
timjan
svartpeppar
parmaskinka


Skiva kycklingen i tunna skivor. Strimla vitlöken fint. Skär sitronen i skivor och dela varje skiva i halvor. Lägg ett par skivor vitlök på varje kycklingbit. Stör över lite timjan och vartpeppar och lägg på en citronskiva. Klä varje kycklingbit med parmaskinka, dela dessa i mindre bitar vid behov då de endast skall omsluta kycklingen med ett varv. Knyt runt steksnöre som blötlagts. Grilla på grillen eller stek i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter. Ät och njut!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0