Välkommen hit

Vi människor ställs ständigt inför val. Allt som oftast små triviala val dygnets alla vakna timmar, men ibland betydligt mer omfattande och prövande. I och med att jag för ett par veckor sedan diagnostiserades som glutenintolerant ställdes jag inför ett av detta livets såkallade vägskäl. Alternativen att möta denna livsomvälvande nyhet var av trenne:
- Helt förneka detta faktum att gluten påverkar min kropp negativt och därgenom också tvingas fortsätta lida ont av de symtom som framkallas.
- Motvilligt acceptera den glutenfria kosten men i och med denna motvillighet tappa intresse för matlagning och hela tiden ta de enklaste genvägarna för att uppnå någon slags form av bukfylla.
- Möta det nya med nyfikenhet och stäva efter att ge min krop det den förtjänar. Näringsrik och vällagad mat som dessutom smakar gott.


Mitt brinnande matintresse i kombination med min vetgirighet fick agera vägvisare när jag tog beslutet. På en vecka hade jag avverkat alla bibliotekets glutenfria kokböcker, mängder av information om av celiaki innebär och lokaliserat de mest intressanta bloggarna som erbjuder recept för oss med intolerans mot gluten. Jag känner mig nu redo att påbörja mitt nya matrelaterade äventyr. Då jag bor ensam och har svårt att dela de framgångar jag röner i köket (och ursäkta de misslyckande jag gör) bjuder jag in er som deltagare. Med er hjälp kan jag förhoppningsvis utvecklas ytterligare. Nu kör vi!



(Observera att jag kan komma att drabbas av ett stort behov av att baka ett bröd med riktigt av glutentrådar till mina vänner och bekanta, men dessa recept kommer givetvis tydligt märkas som icke glutenfria!)


Kommentarer
Postat av: Emma

Tack! Ska bli spännande att följa dig och din blogg.

2011-06-19 @ 21:40:30
URL: http://hornberg.blogg.se/
Postat av: Elin

Rätt inställning! Jag kommer kika in här igen! I min blogg hittar du en hel del glutenfria recept, både bröd och godsaker! Välkommen dit! :-) http://biolivs.se

2011-06-22 @ 21:18:30
URL: http://biolivs.se
Postat av: Elin

Rätt inställning! Jag kommer kika in här igen! I min blogg hittar du en hel del glutenfria recept, både bröd och godsaker! Välkommen dit! :-) http://biolivs.se

2011-06-22 @ 21:19:10
URL: http://biolivs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0