Dubbel tomatrisotto
4 dl risottoris
2-3 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
500g körsbärstomater
2 dl vitvin
ca 10 dl buljong, uppvärmd
1 dl riven parmesanost
olja
smör
salt, peppar
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg hälften av tomaterna i en ugnsfast form, droppa över lite olja och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 45 minuter.
Finhacka löken och vitlöken, dela övriga tomater på hälften. Fräs lök och vitlök i lite smör någon minut. Tillsätt tomater och ris, låt fräsa ytterligare någon minut. Slå på vin och rör runt. Späd i omgångar med buljongen, låt småkoka i ca 15-20 minuter. Vänd ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Anrätta på tallrikar, strö de rostade tomaterna över.
2-3 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
500g körsbärstomater
2 dl vitvin
ca 10 dl buljong, uppvärmd
1 dl riven parmesanost
olja
smör
salt, peppar
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg hälften av tomaterna i en ugnsfast form, droppa över lite olja och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 45 minuter.
Finhacka löken och vitlöken, dela övriga tomater på hälften. Fräs lök och vitlök i lite smör någon minut. Tillsätt tomater och ris, låt fräsa ytterligare någon minut. Slå på vin och rör runt. Späd i omgångar med buljongen, låt småkoka i ca 15-20 minuter. Vänd ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Anrätta på tallrikar, strö de rostade tomaterna över.
Kommentarer
Trackback