Vild fylld lök med dito sås

500g köttfärs av vilt, jag använde rådjursfärs
1 dl grädde
1 ägg
1 msk viltfond
1 tsk grönpeppar
1 bit ädelost
4 stora gula lökar eller fler av mindre storlek
1 nypa råsocker
1½ msk glutenfritt mjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk fond
smör
salt, peppar


Blanda ihop köttfärsen tillsammans med grädde, ägg, smulad grönpeppar, fond samt salt och peppar. Låt stå och mogna under tiden att du förbereder resten.

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull som rymmer samtliga lökar. Skala lökarna, koka sedan i ca 10 minuter. Tag upp, låt svalna något. Nu till det något  mer tålamodsprövande momentet; skär av toppen på lökarna och gröp ut innanmätet. Ca 2-3 lameller skall vara kvar. Bryt ner hälften av ädelosten i köttförsen och rör runt lätt. Fyll därefter lökarna med köttfärsen, toppa med resterande ädelost. Ställ i en smord form och baka i ca 20 minuter.

Hacka innanmätet av lökarna. Fräs dessa i smör tillsammans med lite socker. Tillsätt fonden. Pudra över mjölet, späd med mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar, låt småkoka någon minut.

Anrätta på tallrikar. Servera med potatis, jag rostade ett gäng hela mandelpotatisar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0