Fyratimmarssvin

2 bitar rimmad fläsklägg
8 dl öl, jag använde glutenfria saxon
1 tsk kummin
salt, peppar


Sätt ugnen på 150 grader. Skär snitt i svålen på fläskläggen, gnid in salt och peppar. Lägg fläskläggen i en djup ugnssäker form, gjutgärnsgrytan funkar mycket bra! Slå över ölen. Stöt kummin i mortel och strö ovanpå fläskläggen. Ställ in i ugn. VÄnta, vänta lite till och så efter tre timmar kan du höja graderna till 175 och vänta ytterligare en timme. Passa bara så att det inte kokar torrt, fyll i sådana fall på med lite vatten. Avnjut med andakt.

(Jag valde att äta pressad potatis, surkål och senapskräm. Men med ett gott bröd, senap och smör kommer du också göra en homerun.)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0