Kycklinggryta med saffran

500g kycklingfilé
1 morot
1 palsternacka
½ purjolök
100-200g blomkål
2 kycklingbuljongtärningar
1-1½ dl vitvin
3 dl vatten
2½ dl matlagningsgrädde
½-1 paket saffran
Salt, peppar
Dill
Smör


Skär kycklingen i bitar. Slanta eller tärna morot och palsternacka, strimla purolöken och dela blomkålen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör, bryn kycklingen och krydda med salt och peppar. Tillsätt saffran, smulad buljong, morot, palsternacka, purjolök och dill. Slå på vin och vatten och låt småkoka i 5-10 minuter. Tillsätt grädden och blomkålen, låt koka upp och låt sjuda på svag värme i cirka 5 minuter. Smaka av grytan med mer salt och peppar efter önskemål. Servera med ris eller potatis.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0