Potatisplättar

En användbar potatisplätt som kan varieras i all oändlighet med diverse olika tillbehör. Traditionellt med bacon och lingonsylt. Lyxigt med löjrom, rödlök och creme fraiche. Rökigt med kallrökt lax och pepparrotskräm. Svenskt med sill. Kustlikt med en hemmaslagen majonnäs och räkor. Ja, ni fattar? Välj och vraka!



400g potatis
1 ägg
½ dl glutenfri mjölmix alt vanligt mjöl
1 dl gräddmjölk
Salt, peppar
Smör


Skala och koka potatisen mjuk, pressa och låt svalna. Blanda samman potatisen med övriga ingredienser, forma små potatisplättar. Värm smör i en stekpanna på medeltemperatur. Stek plättarna gyllene på båda sidorna. Servera efter önskemål!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0