Blomkålssoppa med trattkantareller
1 blomkålshuvud
2-3 scharlottenlökar
10 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1-2 tsk vitvinsvinäger
Ev maizena till redning
Salt, peppar
Ett gäng stekta trattkantareller
Några droppar tryffelolja
Koka blomkålen nått och jämt mjuk i lättsaltat vatten, låt rinna av. Finhacka löken, fräs i smör i en gryta. Tillsätt buljong, mjölk och grädde och låt koka upp. Tillsätt blomkålen delad i mindre bitar, låt sjuda tills blomkålen är mjuk. Stek under tiden trattkantareller i en stekpanna.
Mixa soppan. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar. Red ev med maizena. Anrätta på tallrikar, strö över kantareller och droppa i ett par droppar tryffelolja. Servera med ett gott bröd.
Kommentarer
Trackback