Chili con carne

Värmande grytor hör hösten till. En kryddstark chili con carne var verkligen på sin plats denna kyliga måndag. Kryddorna får anpassas efter tycke och smak. Barnfamiljer kanske vill hålla lite lägre profil med chilihettan än vad jag önskar göra. Så krydda, smaka av och korrigera.


400g nötfärs
1 burk blandade bönor
2 burkar krossade tomater
2 gula lökar
1 röd paprika
1½ dl starkt kaffe
½ dl tomatbaserad chilisås
½ dl tomatpuré
½-1 tsk paprikakrydda
½-1 tsk spiskummin
½-1 tsk chiopotle pasta
½-1 tsk mald koriander
Salt, peppar
Smör till stekning

Stek köttfärsen i lite olja. Hacka under tiden lök och vitlök, tillsätt i stekpannan tillsammans med tomatpuré, kryddor och kaffe. Tillsätt därefter de krossade tomaterna och chilisåsen. Låt allt koka svagt  i minst 45 minuter. Smaka av grytan, krydda mer efter behov och smak. Hacka paprikan och lägg i grytan tillsamman med sköljda bönor. Låt koka ytterligare 5 minuter. Servera med ris eller ett gott rustikt bröd att doppa med.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0