Kyckling- och nudelsoppa

Fortfarande rätt mör efter gårdagens spatserande och folkmyller behövde jag något snabbt och enkelt. Denna soppa uppfyllde båda kriterierna, och fick därav ersätta söndagssteken.


 300g grillad kyckling i bitar
Röd chilipeppar, valfri mängd (torkad går också bra)
10 champinjoner
1 gul lök
1 morot
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk kycklingfond
½ msk fisksås
½ msk japansk soja (kontrollera att den är glutenfri)
12 dl vatten
200g risnudlar
Lite purjolök
1 dl hackade jordnötter
Olja, gärna sesam

Skiva champinjoner, hacka vitlöken fint och skiva den gula löken. Skär paprikan i bitar. Fräs vitlöken i lite olja i en kastrull, tillsätt kyckling och grönsaker. Slå på vatten, smaka av med fond, ingefära, soja och fisksås och låt koka upp. Tillsätt nudlarna och låt soppan koka tills de är klara (kolla angiven koktid på förpackningen) Strimla purjolök. Slå upp soppan i skålar, garnera med jordnötter och purjolök.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0