Kycklingbiffar med sweet chilisås
500g kycklingfilé
1 ägg
½ dl polenta alt ströbröd om du tål gluten
Valfri smaksättning; chili, vitlök, ingefära, koriander…
Salt, peppar
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 dl sweet chilisås (kontrollera att den är glutenfri!)
Broccoli
Sockerärtor
4 portioner ris
Olja till stekning
Hacka kycklingköttet fint alt kör hastigt i en matberedare. Blanda kycklingfärsen med ett uppvispat ägg, polenta samt kryddor, salt och peppar. Låt gärna stå en stund i kylen.
Blanda under tiden ihop matlagningsyoghurt med en pressad vitlöksklyfta och sweet chilisås, smaka av med salt och peppar. Sätt på riset, se anvisningen på förpackningen.
Forma biffar av kycklingen, stek gyllene på båda sidor i olja. Tag av pannan från värmen och låt biffarna stå någon minut. Koka upp saltat vatten, blanchera grönsakerna som hastigast. Anrätta allt på tallrikarna.