Kycklingpaj
Det utlovade fina vädret har inte infunnit sig. Tur då att det finns lämpliga inomhusaktiviteter att sysselsätta sig med. Brödbak, fryspåfyllning och bokläsning. Ett besök på biblioteket också såklart, mitt andra hem. Här kommer recept på pajen som nu ligger i frysen som perfekt akutlunch när situationen kräver.
Pajdeg:
3 dl glutenfri mjölmix, gärna med fiber
50g smör
1 dl kesella
ev 1-2 msk vatten
1 tsk salt
Fyllning:
300g grillad kyckling, kycklingrester eller nystekt kycklingfilé
1 burk champinjoner
1 röd paprika
1 gul lök
Lite jalapeno/green chilli
½ burk salsasås
100g färskost
Riven ost
Smör
Sätt ugnen på 200°. Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga lätt och förgrädda i 10-15 minuter.
Strimla lök och paprika, stek tillsammans med kyckling och champinjoner i en stekpanna. Blanda under tiden ihop salsasåsen med färskosten, finhacka jalapenon. Slå kycklingfräset i det förgräddade pajskalet, fördela lite jalapeno ovanpå och bred över färskoströran. Strö över riven ost, grädda 15-20 minuter i ugnen. Servera med en härlig grönsallad.