Lammytterfilé med saltrostad potatis

Håll i hatten, blåsten håller i sig! Nåväl, det är väl en del av höstens charm. Dock påannonseras det finare väder till helgen. Jag hoppas verkligen att detta är en sanning och inte ett trösterikt förförelsetilltag för att skänka oss lite hopp. Det vankas nämmligen ett besök i dalarna. Stugan vår skall tas i befästning. Öppen spis, sällskapsspel och långkok är ledorden för helgens visit. Nog om framtiden, här kommer lite lamm från dåtid; helgens måltid.


4 bitar lammfilé
1 kvist rosmarin
800g potatis, helst ratte eller mandelpotatis
Grovsalt
Balsamicoredeuktion
Salt, peppar
Smör till stekning
3 dl gröna ärtor
½-1 dl riven parmesan (getost funkar också)
3 msk creme fraiche
1 liten vitlöksklyfta
Salt, peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Slå grovsalt i en ugnsfast form, lägg potatisen ovanpå och låt rostas i ugnen ca 25-30 minuter. Krydda köttet med salt och peppar. Värm upp smör i en stekpanna, lägg i en rosmarinkvist. Stek köttet på båda sidor till önskad stekgrad, låt vila i 10 minuter invirat i smörpapper. Koka upp ärtorna hastigt i vatten, slå av. Mixa ärtor tillsammans med parmesan, creme fraiche. Pressa i vitlök. Slå tillbaka i kastrullen, värm upp och smaka av med salt och peppar.

Anrätta på tallrikar, servera med balsamicoreduktion.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0