Majskyckling med vit rotfruktspuré och äpplesås

Har du inte ätit majskyckling (alt hemuppfödd kyckling), har du inte smakat RIKTIG kyckling. Det här är så långt bort ifrån vattenmarinerad broilerkyckling du kan komma. Det här smakar gott, utan minsta kryddsättning. Köttet är så saftigt och mört att du vill sittdansa i ren eufori. Obeskrivbart gott. Den vita rotfruktspurén och äpplesåsen blev pricken över i:et, och föll i god harmoni. Så snälla. Unna er riktigt välsmakande kyckling. Det är värt var enda krona! Är nästan beredd att utlova mellanskillnaden om du nu smakmässigt skulle föredra det där vattniga åbäket som affärerna lockar med i annonserna (för jag känner mig ganska säker på att mina pengar stannar i min egen ficka!).


4 majskycklingfiléer med skinn kvar
500g potatis
250g palsternacka
250g rotselleri
Ca 2 dl Mjölk alt gräddmjölk
Smör
2 äpplen
4 dl kraftig buljong
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl mjölk
Picklade grönsaker till servering

Dela äpplena i bitar, koka tillsammans med buljongen till en mosig massa. Mixa, smaka av med salt, peppar och vinäger. Tillsätt mjölken, värm upp och mixa såsen skummig innan servering.

Skala och skär potatis och rotfrukter i bitar. Koka mjuka i vatten. Värm mjölken. Mixa rotfrukterna hastigt till puré, späd med mjölk till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar och vänd ner lite smör.

Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra kycklingen. Stek i smör i en riktigt het panna med skinnsidan ner. Lägg kycklingen i en smord ugnsfast form med skinnsidan upp. Sätt in i ungen och stek kycklingen till 68 grader i innertemperatur.

Anrätta allt på tallrikar, servera med picklade grönsaker.  




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0