Citronris med tonfiskfilé

4 portioner basmatiris
4 dl gröna ärtor
1 näve sugersnaps
1 bit purjolök
1 citron, skal och saft
salt, peppar
färsk persilja till servering
2 dl matlagningsyoghurt med valfri smaksättning (Pesto? Vitlök? Citron och honung?)
4 filébitar av tonfisk
olja


Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla under tiden sugersnaps och purjolök och riv citronskalet fint. Vänd ner grönsakerna och citronskal i riset. Smaka av med valfri mängd citronsaft, helt efter tycke och smak. Pensla tinfiskfiléerna med olja, krydda med salt och peppar. Halstra lätt i grillpanna, filébitarna skall fortfarande ha en kraftigt rosa kärna. Anrätta på tallrikar. Servera med citronklyftor att pressa över den nygrillade fisken samt en yoghurtsås.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0