Kräftpanna med kantareller

Augusti är kräfttider. Jag gillar kräftor men ogillar att behöva pilla med maten när den väl ligger på tallriken och skall förtäras. Så här har jag varken fiskat, kokar eller skalat de små rödlysande stjärtarna själv utan endast lyft de ur sin plastburk. Gott smakade det, och den sälta som skaldjuren tillförde rätten synkroniserade fint med kantarellerna och dillen. Funkar med all säkerhet att ersätta potatisen med pasta om det önskemålet finns.


800g potatis
10-12 scharlottenlökar eller små steklökar
Ett helt gäng kantareller
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk fond
1 dl vatten
400g kräftstjärtar i lake
Dill
Salt, peppar
Smör

Skrubba potatisen, koka denna mjuk i saltat vatten. Skala under tiden löken, rensa kantareller och skär eventuella stora exemplar i mindre bitar. Fräs lök och svamp i smör i en stekpanna ett par minuter. Slå på fond, matlagningsgrädde och vatten. Tillsätt den nykokta potatisen. Låt allt småputtra ett par minuter. Vänd i dill och kräftor, låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Anrätta på tallrikar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0