Lököverbakad fisk

När jag äter vit fisk såsom sej och torsk föredrar jag att rimma den innan användning. Detta görs genom att låta den ligga i en saltlake på 1 liter vatten, 4 msk salt och 2 msk socker i ca 1 h innan användning. Ger ett mer fast och välsmakande resultat. Dock behöver inte detta göras vid tidsbrist eller ovilja!

600g vit fiskfilé
1 citron
2-3 rödlök
1 liten purjolök
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 dl ärtor
salt, peppar
Dill

 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smord ugnsfast form.  Krydda med salt och citronsaft. Ställ in och förbaka i ugnen ca 5 minuter.

Skiva under tiden rödlök och purjolök. Fräs denna i lite smör, häll över grädde och vatten. Smaka av med salt, peppar och citronzest. Låt puttra någon minut, vänd sedan ner ärterna. Fördela lök och gräddblandningen över fisken. Grädda ytterligare ca 10 minuter. Garnera med dill och mer citronzest. Servera med ris eller potatis, och  citronklyftor som var och en kan förse sig med.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0