Saffransrisotto med räkor

3 dl avorioris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
6-8 dl vatten
1 dl vitt vin
1 msk hummerbuljong
¼ -½ gram saffran
1 röd paprika
lite blomkål
1 dl riven parmesan eller annan smakrik ost
Dill
Räkor till fyra

Värm upp vatten och buljong i en kastrull. Hacka köken och vitlöken fint, fräs i smöret i en gryta utan att den tar färg. Häll i riset och saffran, rör om och låt fräsa en kort stund. Tillsätt vinet och lite av det värmda vattnet. Låt koka på svag värme. Späd med mer vatten då och då och rör. Riset är färdigt efter ca 20 minuter. Hacka paprikan och blomkålen i mindre bitar. Låt koka med de sista 2-3 min. Blanda i osten, smaka av med salt och peppar och anrätta på tallrikar. Strö över rikligt med räkor och hackad dill.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0