Vinägerpocherad lax

Pustar ut i soffan efter gårdagen. Över en veckas förberedelser och fixande samt massvis med planering skulle ros i hamn; lillasysters tjugoårsfest gick av stapeln. 40 gäster kom, åt och celebrerade henne dagen till ära. Lyckat, då maten räckte, smakade gott och gjorde gästerna nöjda. De fyra tårtorna verkade också som de gjorde succé, först bara genom sin uppsyn. Hur som så var jag skapligt trött efter allt spektakel. Lägg där till en natts dålig sömn så förstår ni att inspirationen idag inte flödar. Skönt då att enkel mat också smakar gott.


4 potionsbitar av laxfilé
2 dl balsamvinäger
1-2 msk honung, beroende på vinägerns sötma
salt, peppar
vatten
valfritt tillbehör, i mitt fall basmatiris

Tillaga det valda tillbehöret. Värm upp en teflonpanna med vinäger och honung. Låt koka upp och småkoka i ca 10 minuter. Tillsätt vatten vid behov, om pannan börjar gå torr. (laxen skall ju pocheras, så ganska mycket vätska måste ju finnas!) Salta och peppra laxen, lägg i och låt pocheras på medelvärme i några minuter, VÄnd och pochera andra sidan. Ös gärna laxen lite under tiden. Kontrollera om laxen är klar genom att trycka på den, visst motstånd skall filéerna ha. Anrätta på tallrikar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0