Dubbelbakad grönkålspotatis
En rätt av de rester som julen lämnat efter sig.
4 bakpotatisar (eller rester av kåkt potatis med skalet kvar)
200g kallrökt lax (eller gravad, eller julskinksrester)
200g hackad grönkål
1-2 dl grädde
1 dl riven ost
½ gul lök
salt, peppar
Börja med att baka potatisarna mjuka på 200 grader. Tiden beror helt på potatisens storlek, känn efter med sticka. När potatisarna är klara, dela dem på hälften och gröp ut innanmätet i en skål. Blanda potatisen med finhackad lök, grönkål och hackad lax. Späd med grädde, smaka av med salt och peppar och vänd till sist ner osten. Höj ugnen till 250 grader. Lägg potatissmeten i potatisskalen, grädda sedantills de fått lite färg, ca 10-15 minuter. Servera med en härlig sallad.
4 bakpotatisar (eller rester av kåkt potatis med skalet kvar)
200g kallrökt lax (eller gravad, eller julskinksrester)
200g hackad grönkål
1-2 dl grädde
1 dl riven ost
½ gul lök
salt, peppar
Börja med att baka potatisarna mjuka på 200 grader. Tiden beror helt på potatisens storlek, känn efter med sticka. När potatisarna är klara, dela dem på hälften och gröp ut innanmätet i en skål. Blanda potatisen med finhackad lök, grönkål och hackad lax. Späd med grädde, smaka av med salt och peppar och vänd till sist ner osten. Höj ugnen till 250 grader. Lägg potatissmeten i potatisskalen, grädda sedantills de fått lite färg, ca 10-15 minuter. Servera med en härlig sallad.
Kommentarer
Postat av: Anonym
varför har du slutat blogga? :/
Postat av: Viktoria
Hej anna! burkar kika in här lite då och då för att hämta inspiration! allt du lägger på tallriken ser amazing ut! som om du skulle servera en kung;)
Trackback