Grönkålsrisotto med glöggsirap

3 dl risottoris
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1½ dl vitvin
ca 10 dl buljong, uppvärmd
1 dl riven parmesanost, ädelost eller annan smakrik ost
200g hackad grönkål
olja
smör
salt, peppar
1 dl glögg
2 msk balsamvinäger


Reducera ihop glögg med balsamvinäger till önskad konsistens. Ställ åt sidan medan risotton tillagas.


Finhacka löken och vitlöken, fräs i lite smör någon minut. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare någon minut. Slå på vin och rör runt. Späd i omgångar med buljongen, låt småkoka i ca 15-20 minuter. Vänd ner osten och grönkålen, smaka av med salt och peppar. Anrätta på tallrikar. Servera med bräckt skinka, rökt eller gravad lax eller med lite av julens rostade nötter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0