Lax med rösti och syrad rödkål

4 bitar laxfilé
800g kokt kall potatis, gärna från gårdagen
1 bit rödkål
½-1 rödlök
1 msk äppelsidervinäger
1 msk olivolja
salt, peppar
smör till stekning


Börja med att strimla rödkål och rödlök fint. Lägg i en skål och vänd ner vinäger, olja samt salt och peppar. Låt stå i kylen en stund. Riv potatisen grovt, krydda med lite salt och peppar, forma till plättar och stek dessa gyllene i smör på båda sidorna. Stek också laxen till önnskad stekgrad. Observera att lite ostrester med fördel kan rivas och vändas ner i potatisrivet. Och varför inte krydda med lite kummin? Låt fantasin flöda. Ät och njut sedan!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0