Ärtig pasta

4 portioner glutenfri pasta
400g gröna ärtor, frysta men tinade
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
1½ dl matlagningsgrädde
parmesanost
smör
salt, peppar


Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka löken, fräs i lite smör i en kastrull tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt ärtor (spara eventuellt några till den färdiga ärtsåsen) och slå över vinet. Låt koka under någon minut. Tillsätt matlagningsgrädde och krydda med lite salt och peppar. Mixa ärtsåsen. (vänd här i resterande ärtor om några sparats). Vänd ner pastan i ärtsåsen, anrätta på tallrikar och riv över parmesanost. Servera gärna med lax, kryddig korv stekt i slantar, bacon eller lufttorkad skinka. Servera med citron om så önskas.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0