Kantarellrisotto

En risotto i al sin enkelhet blir tillsammans med smörstekta kantareller en ljuvligt lyxig lunch. Njutbart en fredag som denna!

1 gul lök
100g rotselleri
200g risottoris
10dl vatten (eventuellt mer)
3 msk konc vilt- och kantarellfond
1 dl vitt vin
kantareller
smör
parmesanost
salt, svartpeppar
hackad persilja

Finhacka lök och skär rotsellerin i små bitar. Svetta tillsammans med smör i en kastrull. Tillsätt risottoriset och låt fräsa en stund, slå sedan på vinet. Värm upp vatten och buljong i en kastrull. Slå lite över riset och rör om. Låt risotton koka på svag värme. Slå på buljong då och då när vätskan kokat bort och rör om. Riset är klart efter ca 20 minuter. 

Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svampen i risotton när den är färdig tillsammans med en klick smör. Riv i valfri mängd parmesanost, observera att den är smakstark. Smaka av med salt och peppar. Anrätta på tallrikar och strö över persilja. Låt gärna var och en hyvla över mer parmesan om så önskas. Gott bröd och en härlig sallad kompletterar måltiden väl.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0